לחם שיפון סקנדינבי ללא שמרים

זהו מתכון לחם השיפון הקל ביותר להכנה המוכר לנו, הכנתו והקצב שבו הוא נזלל מהירים להפליא

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחם שיפון סקנדינבי ללא שמרים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: לחם שטוח, דמוי פיצה 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח שיפון
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף גדושה דבש
  • 2 כפות שמן צמחי
  • קמח תירס, לקימוח התבנית

אופן הכנה:

הכנה
1.מחממים תנור לחום בינוני -גבוה [190 צ,] משמנים תבנית פיצה או תבנית אפייה שטוחה, ומקמחים בקמח התירס.
2.שמים בקערה גדולה את הקמח השיפון, אבקת האפייה והמלח.
3.מוסיפים את החלב, הדבש והשמן ובוחשים היטב. מתקבלת בלילה רכה מאוד ודביקה.
4.בעזרת כף יוצקים על התבנית את הבלילה ברווחים, משטחים בעדינות בכפות-ידיים רטובות את הבלילה לעיגול דק ככל האפשר בקוטר 35-30 ס"מ דוקרים את העיגול מספר פעמים במזלג.
5.אופים 15 דקות, או עד שהלחם משחים.
6.מצננים 5 דקות וחותכים למשולשים. מגישים חם ומרוח בחמאה.

 
דרג: