לחם קפריסאי

זו ההזדמנות להכין במו ידיכם לחם שונה

מאת: אסתר פלח

דרג:
לחם קפריסאי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח (ניתן לשלב עם קמח מלא.)
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • בצל קצוץ
  • עגבניות רכות חתוכות לקוביות
  • זיתים שחורים או ירוקים
  • צנוברים או גרעיני חמניות
  • שמן לטיגון
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1.מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל וכאשר הבצל רך מוסיפים עגבניות חתוכות. מטגנים עד ריכוך.
2. בקערה עמוקה לשפוך את הקמח, שמרים, מלח, מוסיפים את תכולת המחבת לקערה ומתחילים ללוש. מוסיפים צנוברים או גרעיני חמניות. לשים עד קבלת בצק אחיד. מניחים לתפיחה (אם לא ניתן לאחד את הבצק ניתן להוסיף מעט שמן ומעט מים)
לשים שוב .
3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ויוצרים כדורים. נותנים לכדורים לתפוח שוב ואז מפזרים עליהם מעט קמח ועוד קצת צנוברים.
4. מכניסים לתנור במדף האמצעי כאשר במדף התחתון נמצאת תבנית עם מים רותחים.

 


דרג: