לחם מקמח מלא עם פירות יבשים

אין כמו להכין לבד לחם בבית. ניחוחות האפייה ממלאים את הבית וכשהלחם יוצא מהתנור אי אפשר לעמוד בפניו. מתכון ללחם מקמח מלא עם פירות יבשים ואגוזים

מאת: רחל כהן

דרג:
לחם מקמח מלא עם פירות יבשים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 1 כיכר

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס מים
  • 150 גרם פירות יבשים+אגוזים, שקדים קצוצים
  • 1 ביצה
  • 3.5 כוסות קמח מלא מנופה
  • 25 גרם שימרית
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים

אופן הכנה:

1. לשים הכל יחד, פרט לפירות יבשים והאגוזים. מתפיחים כשעה.
2. מותחים את הבצק ומטמיעים בו את הפירות יבשים והאגוזים היטב. מתפיחים שוב כחצי שעה.
3. מותחים את הבצק ויוצרים כיכר. מתפיחים שעה וחצי.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומכניסים לתנור תבנית נוספת עם מים עד לגובה חצי ממנה.
5. מעבירים את הכיכר התפוחה לתבנית אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל. 
6. מכניסים את ת התבנית לתוך התבנית עם המים ואופים כשעה בתנור.
דרג: