לחם מקמח מלא

לחם טעיםף מושקע ובריא

מאת: לינדה מלחי

דרג:
לחם מקמח מלא
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 ככרות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/4 כוס שמן רגיל
  • 2 כפות סוכר
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • כף גדושה מלח
  • חצי כוס גרעיני חמניות
  • כוס שיבולת שועל
  • חומרים:
  • 5 כוסות קמח מלא
  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 3 כפות שמרים יבשים

אופן הכנה:

הכנה
1. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר פרט למלחץ. מערבלים היטב יכול להיות שצריך להוסיף עוד מים אז תוסיפו בהדרגה כחצי כוס.
ולבסוף את המלח, הבצק יוצא קצת דביק.
2. מפזרים מעל הבצק כף שמן ומכסים את הבצק לתפיחה כשעה. אחרי זה ללוש שוב עד להורדת האוויר.
3. מכסים שוב פעם לתפיחה שנייה.
4. אחרי שלב של התפיחה השניה מחלקים ל-4 כדורים וכל כדור להכין כריך עגול או מאורך. בעזרת סכין לעשות חתכים ולתת שוב פעם לתפוח.

5. בינתיים מחממים את התנור לחום 180 מעלות, מורחים ביצה על הלחמים ולאפות. כ-45 דקות או עד שהלחמים מקבלים צבע חום כהה.


דרג: