לחם חמאה ושום

לחם חמאה ושום-בואו להכין בבית תענוג נפלא וממכר לפתיחת התאבון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ \

צילום: נעמי אבליוביץ \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
לחם חמאה ושום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 יחידות תלוי בג'בטה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ככר ג'בטה
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 4 שיני שום, כתושות וקצוצות
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 0.75 כוס פתיתי גבינת פרמזן "השף הלבן"
  • מיץ מ- 0.5 לימון

אופן הכנה:

אופן ההנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. בעזרת סכין חדה פורסים את הג'בטה לפרוסות אך משאירים את הכיכר עצמה שלמה ומניחים אותה בנייר כסף גדול דיו לעטוף אותה.
3. בקערה, מניחים את החמאה הרכה, שיני השום הכתושות, עלי הפטרוזיליה הקצוצים, ½ כוס גבינת פרמזן וכמה טיפות מיץ לימון ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מורחים את החמאה המתובלת בנדיבות בין החריצים. מפזרים את ¼ כוס פתיתי הפרמזן הנותרים מעל הכיכר ועוטפים היטב בנייר הכסף.
4. אופים בתנור 20 דקות. פותחים את נייר הכסף ואופים כ-5 דקות נוספות, להשחמה. מגישים מיד.
דרג: