לחם זיתים

לחם זיתים לאירוח חגיגי

מאת: ענת פראנק

דרג:
לחם זיתים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 גביע אשל
  • 250 גרם זיתים קצוצים גס (ירוקים ו/או שחורים)
  • 2 כפות אורגנו
  • חצי כפית מלח
  • לציפוי
  • 20 גרם חמאת תנובה מומסת
  • מעט קמח לפיזור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערה שמים 5.5 כוסות קמח, מלח ומערבבים.
2. מוסיפים שמרים, מים, אשל.
3. לשים לבצק אחיד (10 דקות במיקסר).
4. מניחים את הבצק בתוך שקית ניילון מקומחת ל 3/4 שעה להתפחה.
5. מחממים תנור לחום גבוה.
6. מוציאים את הבצק ומוסיפים זיתים, אורגנו, חצי כוס קמח ולשים קלות.
7. יוצרים 2 כיכרות, מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה.
8.מברישים את הככרות בחמאה מומסת ומפזרים קמח מעל.
9. אופים בתנור למשך 20 דקות בחום בינוני.

דרג: