לחם גיאורגי- לוואשי (LAVASHI)

לחם עגול ודק מן המסורת הקולינרית הגיאורגית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אפרת סקירה

דרג:
לחם גיאורגי- לוואשי (LAVASHI)

כמות מנות: 4-5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 קילוגרם קמח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ללוש את כל המרכיבים יחד (הבצק יוצא דביק ורך).
2. להתפיח בכלי מכוסה בערך שעה.
3. לחלק את הבצק על משטח מקומח היטב ל 4 חלקים לגלגל עם הקמח שעל המשטח לכדורים ולהתפיח שוב.
4. לחמם את התנור ל-250 מעלות.
5. לקחת כדור ולהרטיב אותו תחת המים (יש כאלו שפשוט "מטביעים" את הלחם בתוך מים).
6. לשים בכל תבנית 2 כדורי בצק תוך כדי ניעור המים ולהשטיח את הבצק על התבנית (מקבל צורה אובלית).
7. אני משתמשת בתבנית יצוקה מברזל (בגיאורגית נקרא "סקורודה").
8. לאפות בתחילה בתחתית התנור, וכשרואים שהבצק מתחיל להיפרד מדופן התבנית להרים לאמצע התנור.
דרג: