לחם בסגנון איטלקי

לחם בסגנון איטלקי, לחם עשיר ומלא בטעמים

מאת: רויטל עוזיאל \

מקור מתכון: רויטל עוזיאל

דרג:
לחם בסגנון איטלקי
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם קמח שטיבל 2
  • 250-300 מ"ל מים
  • 2 כפיות שמרית יבשים
  • 1+1/2 כפיות מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • *1/2 כפית אבקת שום
  • *כפית וחצי ממרח פסטו
  • *1 כפית פפריקה מתוקה ולאוהבי החריף מומלץ מעט צ'ילי גרוס (כמוני :))

אופן הכנה:

  • מערבבים את הקמח הסוכר והמלח (את המלח ניתן להוסיף גם בסוף התהליך בלישה מהירה במיקסר)
  • מוסיפים את השמן והמים (בשלב ראשוני רק את המינימום הרשום), וללוש מספר דקות עד לקבלת מרשם רך. במידת הצורך להוסיף מים.
  • מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עד לקבלת מרם חלק ורך.
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  • חלק אחד מערבבים עם 1/2 כפית אבקת שום.
  • חלק שני מערבבים עם כפית וחצי ממרח פסטו- צריך להוסיף כפית קמח בערך כדי שהבצק לא ייצא דביק.
  • חלק שלישי: קוצצים עגבניות מיובשות (מושרות בשמן או מיובשות שרוככו מראש במים חמימים). אני השתמשתי בעגבניות שרי מיובשות- בערך 7 יחידות .
  • מוסיפים 1 כפית פפריקה מתוקה ולאוהבי החריף מומלץ מעט צ'ילי גרוס.
  • מתפיחים כל חלק בנפרד עד להכפלת הנפח.
  • מרדדים את שלושת הבצקים.
  • מלבן לבן מניחים בתחתית ומעליו את שני הצבעוניים.
  • מגלגלים וסוגרים היטב את הקצוות.
  • מברישים ביצה טרופה ומפזרים שומשום , אפשר גם מלח גס או אפילו גרעינים אם אתם אוהבים.
  • לא לחרוץ את הלחם מלמעלה כדי שהפתעת הצבעים תישמר לחיתוך.
  • מתפיחים בשנית ואופים כ 35 דקות בחום של 170 מעלות. מומלץ לרסס מידי פעם את חלל התנור במים- זה יתרום מעטפת פריכה כמו בלחמים הקנויים.

  • דרג: