לחם בננות

טעים כמו עוגה ומצויין להכנת טוסט מרוח בחמאה לארוחת הבוקר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחם בננות
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 12-10 פרוסות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 125 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס בננות בשלות מרוסקות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

איך מכינים:

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
  • בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות בינונית -נמוכה ומקציפים היטב עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
  • מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה והמלח. מוסיפים תערובת זו במהירות איטית אל תערובת החמאה, ומערבלים לתערובת אחידה.
  • מקפלים פנימה בעזרת מרית את מחית הבננות, הווניל והאגוזים.
  • יוצקים את התערובת אל תבנית ואופים במשך 60-70 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  • מצננים 10 דקות בתבנית, הופכים ומסירים את התבנית, וממשיכים לצנן על רשת.
  •  


    דרג: