לחם בננות

עוגת בננות בתוספת אגוזים ובניחוח וניל, תוספת נהדרת לשתייה חמה וככלל מנה מתאימה לאירוח חגיגי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
לחם בננות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 פרוסות/תבנית מוארכת 23/13 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 125 גרם חמאה, רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס בננות בשלות , מרוסקות למחית (כ-3 בננות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות בינונית-נמוכה, ומקציפים היטב עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
3. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה והמלח, מוסיפים תערובת זו במהירות איטית אל תערובת החמאה, ומערבלים לתערובת אחידה.
4. מקפלים פנימה בעזרת מרית את מחית הבננות, הוניל והאגוזים.
5. יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 70-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא נקי.
6. מצננים 10 דקות בתבנית, הופכים ומסירים את התבנית. ממשיכים לצנן על רשת.


דרג: