לחם בית [חלות של שבת]

חלה ביתית עם ריח משכר לשבת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחם בית [חלות של שבת]
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 2 חלות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 5 כוסות קמח לבן
  • 30 גרם שמרים טריים מפוררים או שמרית
  • 1/4 1 כוסות מים פושרים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 4 כפות שמן קלונה
  • לציפוי:
  • 1 חלמון
  • 1 כפית מים
  • 1 כף שומשום

אופן הכנה:

1. מערבבים 2 כוסות קמח עם שמרים בקערה גדולה. מוסיפים מים, סוכר, מלח, ביצה ושמן ומערבבים היטב. מוסיפים עוד 1/2 2 כוסות מהקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שנוצר בצק.
2.מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים היטב כ-7 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח
3. משמנים קערה במעט שמן, מגלגלים בה את הבצק, מכסים במגבת לחה ומשהים לתפיחה במשך כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
4. לאחר שהבצק תפוח, לשים אותו כדי להוציא ממנו את האוויר.
5. מגלגלים ויצרים מעין בגט באורך 25 ס"מ ובעובי 3 ס"מ חורצים חריצים לאורכו באלכסון בעזרת סכין, מניחים על נייר אפייה של תבנית התנור, מכסים במגבת כ-40 דקות ,עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
7. טורפים חלמון עם כפית מים ומברישים את הבצק, מקפידים על הברשה אחידה על פני כל הבצק. זורים מעט שומשום ואופים 45 דקות שהמאפה השחים יפה ותחתיו קשה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון על רשת.

ניתן להכין גם לחמניות מאותו בצק
בהצלחה ולבריאות


דרג: