לזנית גבינות

פשטידת גבינות פשוטה מאוד להכנה ומשובחת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יהודית ביירה גולדשטיין

דרג:
לזנית גבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות / תבנית 20x30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תערובת לבנה:
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 קוטג׳
  • 100 גרם קשקבל מגורדת
  • 50 גרם פטה 16% מרוסקת
  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • פלפל לבן
  • מלח גס
  • תערובת אדומה:
  • 5 כפות גדושות של קטשופ או רסק עגבניות
  • 2 שום כתוש
  • 0.5 כוס מים
  • כף גדושה של עגבניות מיובשות עם הרוטב
  • 1 כף אורגנו
  • 2 כפיות אבקת מרק עוף
  • לציפוי :
  • גבינה צהובה מגורדת כ-100 גרם
  • 1 חבילת אטריות מרק שטוחות (לשימוש כפסטה )להרתיח ולסנו

אופן הכנה:

1. מערבבים את החומרים של התערובת הלבנה בקערה אחת, ואת חומרי התערובת האדומה בקערה נפרדת. 
2. מניחים חצי מהאיטריות בתבנית ומעליהם חצי מהתערובת הלבנה ומעליה חצי מהתערובת האדומה, ולהפך. 
3. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
4. מכניסים לתנור למשך 40 דקות בחום של 180 מעלות. 
 

דרג: