לזניה

לזניה טעימה ופשוטה להכנה

מאת: שרון דור

דרג:
לזניה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת דפי לזניה
  • שמן לטיגון
  • 2 גזרים חתוכים לעיגולים
  • 250 גרם פטריות חתוכות לפרוסות
  • 3 בצלים קצוצים
  • 250 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • פפריקה מתוקה
  • מרק עוף
  • 3 יחידות בזיליקום טרי קצוץ
  • 1 קוטג' 5%
  • 1 גבינה לבנה 9%
  • גוש גבינה בולגרית 9%
  • 1 שמנת חמוצה של פעם
  • 500 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מטגנים בצל עד השחמה בהירה. מוסיפים גזר, פטריות ורסק. מתבלים, מוסיפים מים ומנמיכים את האש לעוד רבע שעה.
2. מערבבים את מוצרי החלב בקערה נפרדת.
3. לוקחים תבנית פירקס מלבנית גדולה ומרכיבים את הלזניה: שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב ומעל שכבת גבינות ושוב עד לגמר החומרים.
4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים חצי שעה בחום של 250 מעלות. מסירים את נייר הכסף ומשחימים.
דרג: