לזניה

לזניה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לזניה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 0.5 ק"ג בשר בקר טחון
  • עלי לזניה
  • 1 רסק עגנביות קטן
  • 2 עגבניות מגורדות
  • מעט מים
  • מעט בזיליקום
  • תבלינים: מלח, פלפל לבן, פלפל שחור, מעט אבקת מרק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.לטגן בסיר 1 בצל קצוץ + 2 פלפלים אדומים קצוצים.
2.לאחר מכן להוסיף את הבשר הטחון ובעזרת מזלג לפורר שלא יהיו גושים.  3.להוסיף 3-4 כפות מים ולהמשיך לטגן עד שמקבל צבע חום (מבושל) בערך עוד 10-15 דקות להוסיף את התבלינים.
4.בתבנית בגודל דף פוליו לסדר שכבות של עלי לזניה, להוסיף מעט מהבשר, עוד פעם עלי לזניה ועוד פעם בשר (לעשות כ- 3-4 שכבות כאלה עד שנגמר המילוי).
5.בסיר קטן לטגן 1 בצל קצוץ + 2 עגבניות מגורדות + 1 רסק עגבניות ומעט מים (עד שזה רותח). להוריד מהאש ולהוסיף את הבזיליקום (מספר עלים) ולערבב.
6.לשפוך מעט לזניה ולאפות בתנור בערך 30 דקות בחום של 170 מעלות.
דרג: