לזניה

לזניה מושלמת לארוחת ערב זוגית או לאירוח ביתי

מאת: טלי בראון

דרג:
לזניה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 10/תבנית 20X30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה דפי לזניה ללא בישול
  • 2 גביעי קוטג'
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • לרוטב:
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • חופן פטרוזיליה או בזיליקום
  • רבע כוס שמן זית
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית פלפל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומברישים את התבנית בשמן זית.
2. שופכים את תוכן קופסת העגבניות המרוסקות לקערה, מוסיפים כפית סוכר, כפית מלח, כפית שום כתוש, בצל קצוץ ומערבבים.
3. מערבבים בקערה אחרת קוטג' וביצה ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
4. מסדרים בתבנית המשומנת שכבת עלי לזניה ועליה יוצקים את תערובת הקוטג'.
5. על הקוטג' מסדרים עוד שכבת עלי לזניה והפעם יוצקים את תערובת הרוטב (מצקת עד שתיים). חוזרים על הפעולה שוב כאשר שכבת עלי הלזניה האחרונה מכוסה ברוטב עגבניות בלבד.
6. מכניסים לתנור למשך חצי שעה.
7. מפזרים גבינה מגורדת מלמעלה ומחזירים לתנור לעוד רבע שעה. מצננים מעט וחותכים למנות.
* לאוהבי הגבינה הצהובה: ניתן להוסיף גבינה מגורדת בין השכבות.
* לאוהבי הירקות: ניתן להוסיף חצילים, פטריות, פלפלים, קישואים וכו' בין השכבות.

דרג: