לזניה תרד וגבינות

יש בלזניה הזאת מכל טוב: פסטה, גבינות וירקות, ובכל זאת המאפה אינו משמין, בזכות השימוש בגבינות דלות שומן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לזניה תרד וגבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות/לתבנית פיירקס בגודל 28X20 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 9 עלי לזניה
  • למלית:
  • 1 כף שמן זית לשימון התבנית
  • 250 גרם גבינת חמד לייט "פיראוס" מגוררת גס
  • 2 גביעים קוטג’ 3% תוצרת "תנובה"
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 שקית (800 גרם) תרד קפוא מופשר
  • 50 גרם פתיתי גבינת פרמז'ן “השף הלבן
  • לרוטב:
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות משומרות
  • 2 שיני שום
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את רוטב העגבניות: טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
2. מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים גבינת חמד לייט מגוררת, קוטג’ וביצים. ממליחים ומפלפלים.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מרכיבים את הלזניה ואופים: סוחטים היטב את עלי התרד.
5. מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. יוצקים מעל שליש מרוטב העגבניות, מסדרים מעל שליש מהתרד ועליו שליש מתערובת הגבינות. מסדרים מעל שכבה נוספת: פסטה, רוטב עגבניות, תרד וגבינה ומסיימים בשכבה שלישית.
6. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. עד לשלב הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.
7. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים מעל פתיתי פרמזן ואופים כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי, עד שהגבינה זהובה.

דרג: