לזניה מדהימה

לזניה בשרית, חלבית, לזניות מיוחדות וטעימות של השף הלבן

מאת: שפרה קרני

דרג:
לזניה מדהימה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב עגבניות:
  • 3 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 1 חבילת פטריות טריות
  • 3 עגבניות רכות
  • 1.5 כף רסק עגבניות
  • 0.5 כפית דבש
  • 0.5 כפית מלח
  • 1.5 כף תבלין בזיליקום
  • לרוטב שמנת:
  • 3 ביצים
  • 1 חבילת קוטג' 9%
  • 1 חבילת שמנת 32%
  • 1 כפית תבלין בזיליקום
  • קורט מלח
  • בנוסף:
  • 300 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • חבילת דפי לזניה
  • תבלין בזיליקום

אופן הכנה:

רוטב עגבניות:

  • מטגנים את הבצל (קוביות) בסיר עם מעט שמן עד שנהיה שקוף, מוסיפים את שיני השום (קצוצות), מוסיפים את הפטריות (פרוסות) ואז את העגבניות (קוביות). כשהרותח: מוסיפים את הרסק, הדבש והתבלינים.

רוטב שמנת:

  • ​מערבבים בקערה את כל המצרכים.
  • ​מחממים את התנור ל180 מעלות סלציוס.
  • מניחים בתבנית מלבנית שכבה של רוטב עגבניות
ואז 3-4 שכבות לפי הסדר:
1. דפי לזניה
2. רוטב שמנת
3. רוטב עגבניות
4. גבינה צהובה
  • מעל הגבינה צהובה למעלה מפזרים בזיליקום. 30-40 דקות בתנור

בתאבון!

 


דרג: