לזניה לילדים

מתכון לארוחת ערב בעיקר לילדים

מאת: מתכון גולש

דרג:
לזניה לילדים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם רסק עגבניות
  • כפית אורגנו
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 5 כפות קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי קוטג’
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
  • 18 עלי לזניה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שופכים לקערה את רסק העגבניות, האורגנו, ו- ¼ כוס שמנת מתוקה, מערבבים עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
2. בקערה אחרת שמים את הקמח ו- ½ כוס שמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים לתערובת הקמח את הקוטג', הביצים, המלח והפלפל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. על תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות מפזרים 5 כפות מרוטב העגבניות.
6. פורסים על התבנית את 6 מעלי הלזניה כך שכל הרוטב מכוסה.
7. שופכים את תערובת הקוטג' ומורחים בצורה אחידה עם כף עץ.
8. פורסים על הגבינה 6 עלי לזניה נוספים.
9. שופכים את שארית רוטב העגבניות ומורחים בצורה אחידה.
10. פורסים 6 עלי לזניה נוספים.
11. שופכים את שארית השמנת המתוקה מרטיבים את שכבת העלים העליונה.
12. מפזרים את הגבינה המגוררת.
13. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך ½ שעה – עד שהגבינה נמסה.
14. מוציאים מהתנור ומגישים.

דרג: