לזניה ים תיכונית

לזניה ים תיכונית שלא תוכלו להפסיק לאכול

מאת: אורטל לסרי

דרג:
לזניה ים תיכונית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • דפי לזניה
  • 2 רסק עגניות גדול
  • קופסא של גבינת פטה עיזים 16% (פיראוס)
  • גבינה צהובה מגורדת 100 גרם
  • חצי שימורים זיתים שחורים
  • חציל (לטגן פרוסות)
  • 2 שום
  • טימין
  • 3 עגבניות
  • מרק עוף

אופן הכנה:


1. לוקחים שליש סיר בינוני עם מים, מוסיפים 2 קופסאות גדולות של רסק עגבניו, חצי כפית מרק עוף, חצי כפית פפריקה, כפית מלח, כפית פלפל ו-2 שיני שום קצוצות ומביאים לרתיחה. מערבבים תוך כדי.
2. מניחים שכבה ראשונה של דפי לזניה ומעל את החצילים המטוגנים ומפזרים מעל מלח.
3. מניחים שכבה נוספת של דפי לזניה ואז מניחים פרוסות עגבניות, מעל העגבניות מפוררים את גבינת הפטה ושופכים רוטב על כל המרכיבים עד שהכל מוצף ברוטב.
4. מעל גבינת הפטה מניחים שכבה אחרונה של דפי לזניה ואז שמים זיתים שחורים וגבינה צהובה.
5. שופכים את הרוטב על הכל ומכניסים לתנור לחצי שעה.

דרג: