לזניה חצילים מהירה

לזניה צמחונית משובחת ומהירת הכנה, שמנצלת מוצרים מוכנים לקיצור הליכים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
לזניה חצילים מהירה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 800 גרם סלט חצילים פיקנטי (סלט מוכן של קוביות חצילים ברוטב עגבניות מתובל. נמכר בגביעים או לפי משקל במחלקת הסלטים)
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1 ביצה גדולה
  • 15 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1 כוס רוטב עגבניות לפסטה "אוליביה"
  • כ־250 גרם דפי לזניה מסוג שאיננו דורש בישול מקדים
  • 200 גרם גבינת מוצרלה "תנובה" מגוררת גס
  • 6 כפות (60 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

1. מעבירים את סלט החצילים לקערה. טורפים את השמנת עם הביצה ומערבבים בזהירות עם סלט החצילים.
2. משמנים תבנית מלבנית 20x30 ס"מ בחמאה המומסת. מורחים 2 כפות רוטב עגבניות על תחתית התבנית, ומכסים בשכבה אחת של דפי לזניה. מורחים על דפי הלזניה חצי מכמות תערובת החצילים. זורים קצת יותר משליש כמות המוצרלה ו־2 כפות פתיתי פרמזן. חוזרים על הנחת השכבות. מכסים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים למעלה את רוטב העגבניות הנותר, וזורים את שארית המוצרלה והפרמזן. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום - הצד המבריק כלפי מטה (האפייה בתבנית מכוסה מבטיחה שהשכבה העליונה של דפי הלזניה תתרכך כראוי).
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הלזניה במרכז התנור במשך 20 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים במשך 10-5 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים חם.
טיפ: אפשר להרכיב את הלזניה כמה שעות מראש (שלבים 2-1), לכסות ולשמור במקרר עד לאפייה.
דרג: