לזניה חצילים

לזניה חצילים, שילוב בין לזניה למוסקה, טעים במיוחד לאוהבי החצילים

מאת: הילה טמיר

דרג:
לזניה חצילים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב:
  • 2 עגבניות בשלות מגורדות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כפית סוכר
  • 3 עלי בזיליקום טרי
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה מתוקה
  • ללזניה:
  • 9 דפי לזניה יבשים
  • 2 קוטג' 5%
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל
  • 60 גרם מוצרלה
  • לחציל:
  • חציל בינוני פרוס דק
  • מלח גס
  • שמן זית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מניחים את פרוסות החציל במסננת עם מלח גס וכעבור חצי שעה שעה סוחטים אותו וסופגים.
2. מורחים במעט שמן זית מכל צד ומכניסים לגריל להשחמה.
3. על אש בינונית גבוהה מבשלים את העגבניות עם השמן והסוכר.
4. כאשר הכל מבעבע מוסיפים את הרסק והמים.
5. לאחר כשתי דקות מוסיפים את התבלינים .
6. מחלישים את האש ומבשלים עוד 5 דקות - בשלב זה ממולץ לטעום ולתקן את הטעם.
7. מחממים תנור ל 180.
8. מערבבים את כל מצרכי המילית בקערה.
9. מסדרים בתבנית מלבנית שכבה של עלי פסטה, שכבה של מלית, שכבה של חצילים, מוזגים מעל רוטב - ככה עושים 3 שכבות.
10. מכניסים לתנור ל 30 דקות.
11. מפזרים מוצרלה ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות.
ניתן לשמור במקרר זה אפילו טעים יותר יום אחרי.

דרג: