לזניה חלומית

לזניה ברוטב רדום עם גבינת פתה, מתכון קליל שתמיד מצליח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לימור ששון

דרג:
לזניה חלומית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת עלי לזניה, מושרים במים חמים אחד- אחד (שלא ידבקו אחד לשני!) מקצר מאוד את זמן האפייה!
  • רסק עגבניות (מארז קטן)
  • 2 שמנת לבישול השף הלבן
  • גבינת פטה עיזים פיראוס
  • 1/4 כוס מים
  • מלח
  • פלפל
  • פלפל לבן
  • אורגנו
  • בזיליקום קצוץ
  • שום
  • אגוז מוסקט
  • פתיתי פרמז׳ן השף הלבן

אופן הכנה:

1. שמים את השמנת בסיר, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט. מכבים את האש ומניחים בצד.
2. מכינים רוטב אדום עם רסק מהול במים ושן שום כתושה. מתבלים במלח ופלפל.
3. משמנים תבנית בינונית ומניחים עליה עלי לזניה. מעל שמים רוטב אדום, שמנת מתוקה ומפוררים גבינת פטה.
כך חוזרים על הפעולה ארבע פעמים. בשכבה האחרונה- מפזרים פתיתי גבינה, אורגנו ובזיליקום קצוץ דק.
4. מכניסים לתנור למשך 25 דק, בחום של 160 מעלות.
 

דרג: