לזניה חלבית כפרית

לזניה טעימה שמצריכה מעט מיומנות

מאת: ערן בילדנר

דרג:
לזניה חלבית כפרית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית מרובעת 24X24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 1 בצל
  • 2 ביצים
  • 70 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה בולגרית מגוררת
  • 2 גביעי קוטג'
  • 1 קופסת אטריות ללזניה
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט סוכר
  • אורגנו

אופן הכנה:


הכנה
1. חותכים את הבצל לחתיכות דקות, מוסיפים למחבת שמן זית ומטגנים עד להזהבה.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, וממשיכים לבשל על אש בינונית. את שתי שינים השום כותשים ומוסיפים לרוטב.
3. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל, ואורגנו לפי הטעם.
4. ממשיכים לבשל את התערובת עד לנקודת רתיחה, ולאחר מכן מורידים מן האש. על מנת לקבל את המרקם המושלם והאחיד ללזניה יש לטחון את הרוטב במעבד מזון.

הכנת תערובת הגבינה:
5. מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג' ו50 גרם גבינת פרמז'ן.
6. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם הרצוי (כדאי בכמות מעטה..).

הרכבת הלזניה:
7. בתבנית מרובעת, מסדרים שכבה של אטריות שיכסו את כל התבנית.
יוצקים מתערובת הגבינה ומרוטב העגבניות (שליש מכל אחד) ומשטחים באופן שווה ואחיד על אטריות הלזניה.
מכסים בגבינת הפטה הבולגרית שהכנו מראש, ברפרוף (לא לכסות הכל - במגע קל).
באותו האופן של 1,2,3 חוזרים פעמיים נוספות.
ולסיום מפזרים את מה שנשאר מגבינת הפרמז'ן לתוצאה מקסימלית של הלזניה.

אפייה:
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כעשרים דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר עשרים הדקות מורידים מן התבנית את נייר האלומיניום ונותנים ללזניה עוד עשרים דקות נוספות של אפיה.
מגישים חם ונהנים מלזניה כפרית משובחת!!.


לזניה חלבית - אופן הגשה:
ככלל, ניתן להוסיף לכל סוג של לזניה חלבית גם חופן זיתים. הזיתים שוברים את הטעם הדומיננטי של גבינת הלזניה החלבית על-ידי טעם חמצמץ. יש שיאהבו להחליף את הזיתים בפטריות כתחליף. לזניה חלבית היא מאכל מצויין שניתן להגישו כקינוח או כמנה עיקרית. הכל תלוי בכמות השכבות. זכרו שלעיתים לזניה חלבית יכולה להיות גולת הכותרת של הארוחה. בתאבון !
דרג: