לזניה גבינות ועוד דברים טובים

מתכון ללזניה מושקעת

מאת: הגר בן יוסף

דרג:
לזניה גבינות ועוד דברים טובים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית חד פעמית בינונית 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • רוטב עגבניות:
  • 1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 קוביה בזיליקום
  • רוטב אלפרדו:
  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • 1 שמנת לבישול
  • מעט אגוז מוסקט או פלפל שחור
  • מלח
  • 1/2 קוביית בזיליקום – לא חייב
  • 1/4 כוס יין לבן – לא חייב
  • 1 חבילת דפי לזניה

אופן הכנה:

הכנה
1. רוטב עגבניות: לטגן/לרכך את הבצל בשמן זית ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות וגם חצי כוס מים,
לתת לרוטב להצטמצם מעט ולהוסיף מלח(מעט מאוד כי יש גבינה בולגרית בהמשך), פלפל שחור, 1/2 קובית בזיליקום (או אמיתי איך שבא לכם). 
2. רוטב אלפרדו: בשמן זית לטגן בצל פרוס וחצוי/שום עד לשקיפות/שחימות קלה אח"כ להוסיף את הפטריות קצוצות או פרוסות
לטיגון של כחמש דקות (גם אם נשארו "מיצים" של הפטריות – זה מוסיף טעם לרוטב), מוסיפים שמנת לבישול, יין, תבלינים ולבשל כ-5-10 דק' עד להצטמצמות קלה של הרוטב.
3. בינתיים מגרדים גוש של גבינה בולגרית (פיראוס זה גוש קטן…תקנו במשקל גוש נחמד ויפה)
פרמזן מגורדת איזה 200 גר' – לא חייב אפשר רק צהובה. גבנ"צ – גבינה צהובה 12 פרוסות או מגורדת איך שנח לכם.
4. והנה מתחילים להרכיב: לוקחים 2 כפות מהרוטב עגבניות מניחים בתבנית עם 2 כפות מים ומפזרים בכל התבנית, מעל מניחים את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים). אין צורך להרטיב אותם לפני מאחר ורוטב העגבניות עושה את הפעולה.
5. מעל דפי הלזניה מניחים 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו מעל מפזרים
1/3 מהבולגרית ו1/3 מהפרמזן, 5-6 פרוסות גבנ"צ.
ושוב חוזרים על הסדר – עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, בלי פרמזן וגבנ"צ. 
6. שוב מעל מניחים דפי לזניה ומעל מעט מהרוטב עגבניות שנשאר, מהבולגרית שנשארה, את הגבינה הצהובה ומעל מפזרים את הפרמזן שנותרה – לכסות לגמרי את הרטבים בגבינה מכסים בנייר אלומיניום להוציא אותו לאחר 30 דק' ואז להחזיר בערך לעוד כ10 דק להשחמה של הגבינות מכניסים לתנור לחום של 180-200 מעלות.
דרג: