לזניה גבינות וזיתים

הכי נוח לקחת לסוכה מאכלים שאפשר להכין מראש בכלי אחד גדול. הלזניה הזו, למשל, שאיננה דורשת הכנת רטבים מבושלים, ולכן הכנתה פשוטה וקלה. הטעם, לעומת זאת, משובח באופן בלתי מתפשר, והריח שמתפשט בבית בזמן האפייה מטריף את כל החושים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
לזניה גבינות וזיתים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 14 דפי לזניה
  • מלח
  • 2 גביעים (2x250 גרם) גבינה לבנה בטעם בצל מטוגן "תנובה"
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף עלי ריחן טריים קצוצים
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות קצוצות משומרות במיץ טבעי
  • ½ כוס מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 150 גרם זיתי קלמטה מגולענים
  • 300 גרם גבינת "עמק" פרוסה או מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן "תנובה" מגוררת גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1.  מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים כף מלח, ומכניסים את עלי הלזניה למים הרותחים - אחד אחרי השני, כדי שלא ידבקו. מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים במשך 5-5 דקות, עד שהם רכים למחצה. מסננים ומכסים במים בטמפרטורת החדר.
2. בקערה בינונית טורפים יחד גבינה לבנה, ½ כפית פלפל שחור, ריחן, קורנית, אורגנו וביצה. מתבלים במלח לפי הטעם. בקערה שנייה מערבבים יחד עגבניות משומרות (עם כל המיץ), מים, שום ושמן זית. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
3. מורחים 5 כפות מתערובת העגבניות על תחתית תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה). מסדרים דפי לזניה על התחתית, ומשתדלים שיכסו גם חלק מהדפנות. מורחים על דפי הלזניה חצי מתערובת הגבינה, מפזרים בכף שליש מתערובת העגבניות, מסדרים חצי מכמות הזיתים. מכסים בשליש מגבינת העמק (אם משתמשים בפרוסות, קורעים אותן לחתיכות, כדי שיכסו את כל השטח בשכבה אחת), וזורים חצי מכמות הפרמזן המגוררת. מכסים בשכבה שנייה של דפי לזניה, מורחים את שארית תערובת הגבינה, מפזרים שליש נוסף מתערובת העגבניות, ומכסים בשליש נוסף של גבינת העמק. מכסים בדפי הלזניה הנותרים. מפזרים את תערובת העגבניות הנותרת. מכסים בגבינת עמק. מסדרים את הזיתים הנותרים, וזורים את גבינת הפרמזן הנותרת.
4. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מניחים את תבנית הלזניה על תבנית שטוחה גדולה מרופדת ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה (שיקלוט את הנזילות). אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד ששולי הלזניה מזהיבים והגבינה למעלה נמסה. מצננים 10 דקות לפני החיתוך למנות.
דרג: