לזניה גבינות, ברוקולי ואגוזי מלך

לזניה ירוקה וייחודית המשלבת אפונה ירוקה, ברוקולי, תערובת של שלוש גבינות ואגוזי מלך. מתכון צמחוני וטעים שמתאים לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לזניה גבינות, ברוקולי ואגוזי מלך
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית מלבנית 20X30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת עלי לזניה
  • 60 גרם חמאת "תנובה"
  • 500 גרם ברוקולי
  • 750 מ"ל חלב "תנובה"
  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 40 גרם קמח לבן
  • מעט אגוז מוסקט
  • 150 גרם אפונה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 4 כפיות גבינת פרמז'ן מגוררת של תנובה
  • 200 גרם גבינת פקורינו של תנובה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מבשלים את האפונה במים רותחים.
2. מטגנים את פרחי הברוקולי במעט חמאה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
3. כעבור 3 דקות בישול מוסיפים גם את האפונה, ממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות ומורידים מהאש.
4. בנפרד, ממיסים את שלושת הגבינות במחבת עם מעט חמאה, מוסיפים לאט לאט ותוך כדי ערבוב את הקמח (כדי להמנע מגושים).
5. מוסיפים לגבינות את החלב, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט ומביאים לרתיחה.
6. לתבנית משומנת יוצקים שתי כפיות מתערובת הירקות ושתי כפיות מתערובת הגבינות, מעל מניחים שכבת עלי לזניה  ושוב שכבה של תערובת הירקות ותערובת הגבינות כשמעליהן מפוזרים אגוזי המלך – כך עד שיתקבלו 3 שכבות של עלי לזניה.
7. מכניסים לתנור לחום מקסימלי למשך כ- 20-25 דקות.
8. מוציאים מהתנור, ממתינים כ-10 דקות ומגישים.
דרג: