לוקמאס - סופגניה טורקית

לוקמאס סופגניות טורקיות קטנות וטעימות טבולות בסירופ סוכר ממכרות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לוקמאס - סופגניה טורקית
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 70 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 25 גרם שמרית (חצי שקית)
  • 1 כף מלח (שטוחה)
  • 1 ביצה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר
  • 4-5 כוסות מים חמימים (כוס חד פעמית שתיה קרה)
  • שמן לטיגון עמוק
  • שקית זילוף חד פעמית (חובה)
  • סירופ סוכר:
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. אופן הכנה סירופ: לשים בסיר קטן סוכר ומים להביא לרתיחה, מרגע שרתח להנמיך ולבשל על אש נמוכה 20 דקות , לאחר מכן להוסיף לימון לבשל עוד 5 דקות לכבות ולקרר בטמפרטורת החדר. 
2. אופן הכנה בצק: בקערה גדולה שמים את הקמח מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז הקערה, מוסיפים סוכר, ביצה מערבבים מעט בעזרת כף מוסיפים שמרים ו-3 כוסות מים/
3. מערבבים בעזרת הכף את הקמח עם כל הנוזלים ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית (ומערבבים עדיין עם הכף) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק מאוד, מרטיבים יד אחת ולשים בצורה מעגלית עד שהבצק הדביק משנה את צבעו ללבן יותר, לשים בערך כ-7 דקות.
4. לאחר מכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל מגבת לחה מניחים במקום סגור (כמו תנור) להתפחה כ-1 שעה או עד להכפלת הנפח, לאחר שהבצק תפח, מרטיבים מעט את היד במים ולשים בצורה מעגלית כ-1 דקה (הבצק נוחת לגמרי זה בסדר).
5. מכניסים את הבצק לתוך שקית זילוף (לא את כל הבצק, כמה שנכנס) מחממים שמן בסיר/ מחבת רחבים לטיגון עמוק , כשהשמן חם , גוזרים את הפיה של שקית הזילוף (ליצור קוטר של עיגול 2 ס"מ), ומזלפים לתוך השמן החם עיגולים קטנים של בצק (לחתוך את הבצק מכדור לכדור עם האצבעות) מטגנים עד להזהבה/ השחמה בצד אחד והופכים לצד השני, מוצhאים לנייר סופג, ומעבירים לסירופ הקר מגלגלים מעט ומגישים .
דרג: