לוקמאס סופגניות טורקיות קטנות וטעימות

סופגניות קטנות מכוסות בסירופ סוכר, לגיוון ערימת הסופגניות בימי החנוכה

מאת: סיגל ברמר \

מקור מתכון: סיגל ברמר

דרג:
לוקמאס סופגניות טורקיות קטנות וטעימות
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 70 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 25 גרם שמרית (חצי שקית )
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר
  • 4-5 כוסות מים חמימים
  • שמן לטיגון עמוק
  • סירופ סוכר:
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

אופן ההכנה (סירופ):
1. שמים בסיר קטן סוכר ומים להביא לרתיחה, מרגע שרתח להנמיך ולבשל על אש נמוכה 20 דקות.
2. מוסיפים לימון, מבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש ומקררים בטמפרטורת החדר.

הכנת הסופגניות:
1. בקערה גדולה שמים את הקמח מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז הקערה, מוסיפים סוכר וביצה ומערבבים מעט בעזרת כף.
2. מוסיפים שמרים ו-3 כוסות מים, מערבבים בעזרת הכף את הקמח עם כל הנוזלים. ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית (ומערבבים עדיין עם הכף) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק מאוד.
3. מרטיבים יד אחת ולשים בצורה מעגלית עד שהבצק הדביק משנה את צבעו ללבן יותר, כ-7 דקות בערך.
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליו מניחים מגבת לחה. מניחים במקום סגור (תנור כדוגמא) להתפחה כשעה או עד להכפלת הנפח.
5. לאחר שהבצק תפח, מרטיבים מעט את היד במים ולשים בצורה מעגלית כדקה (הבצק נוחת לגמרי וזה בסדר).
6. מכניסים את הבצק לתוך שקית זילוף (לא את כל הבצק, כמה שנכנס).
7. מחממים שמן בסיר/ מחבת רחבים לטיגון עמוק. כשהשמן חם, גוזרים את הפיה של שקית הזילוף (ליצור קוטר של עיגול 2 ס"מ), ומזלפים לתוך השמן החם עיגולים קטנים של בצק (לחתוך את הבצק מכדור לכדור עם האצבעות).
8. מטגנים עד להזהבה/ השחמה בצד אחד והופכים לצד השני.
9. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, ומעבירים לסירופ הקר. מגלגלים מעט ומגישים.
דרג: