לוקוס על מצע של פולים

מנה משובחת וחגיגית, הפול מעשיר את המנה וכל מה שנשאר זה לטבול מצה ברוטב ולהתענג מכל ביס.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנה אלמוסני \

צילום: לירון אלמוג

דרג:
לוקוס על מצע של פולים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 25 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית פול ירוק מוקפא של סנפרוסט (800 גרם)
  • 2 קילו דג לוקוס/ בורי/דניס /לברק (פילה ללא עצמות) "דגי תנובה"
  • 3 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית סוכר
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/3 כוס מים
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 160 גרם רסק עגבניות

איך מכינים:


1.      מטגנים בסיר את השום, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

2.      מוסיפים עגבניות ,רסק העגבניות, ומים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.

3.      מניחים את פרוסות הדג, מפזרים את הפול מעל ומבשלים על להבה נמוכה כ- 15 דקות.



דרג: