לוקומדס- סופגניה בנוסח יוון

מתכון מפתיע לסופגניות לחג החנוכה, הנוסח יוון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
לוקומדס- סופגניה בנוסח יוון
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 12 סופגניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1+1/4 כוס מים פושרים
  • 1 חלמון ביצה
  • 20 גר' שמרים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • שמן לטיגון עמוק
  • לסירופ:
  • 3 כפות דבש
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מיץ לימון
  • אגוזים מרוסקים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

הכנת הסירופ:
1. מערבבים את כל חומרי הסירופ מעל חום בינוני, עד שנוצר סירופ סמיך.
2. מצננים מעט.
הכנת הבצק:
1. מערבבים את השמרים עם מעט מהמים ,כפית מהקמח וקורט מהסוכר ומשאירים במקום חמים להתפחה קלה.
2. מערבבים בקערה את הקמח עם שארית המים, הסוכר, החלמון ותערובת השמרים לעיסה אחידה. מכסים ומתפיחים למשך חצי שעה.
3. מתפיחים שוב לשעה ומערבבים, מתפיחים לעוד חצי שעה, מערבבים ושוב מתפיחים ל-10 דקות.
4. במקביל מחממים את השמן לטיגון עמוק.
5. בעזרת כף לוקחים מבלילת בצק ויוצקים לתוך השמן החם, נעזרים בעזרת הכף השנייה להוריד את הבצק מהכף.
6. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת לגוון שחום ומוציאים אל צלחת מרופדת בנייר אפייה.
7. מצננים מעט.
8. מעבירים את הסופגניות המטוגנות לצלחת רחבה ומעל יוצקים את הסירופ הפושר.
9. מעל מפזרים מהאגוזים המרוסקים ומגישים.

דרג: