לביבות תרד, פטה וצנוברים עם מטבל צזיקי

לביבות תרד וגבינת פטה נפלאות עם שידרוג מהיר בעזרת מטבל צזיקי עם קרם פרש

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אלונה זוהר \

צילום: אלונה זוהר \

עיצוב: אלונה זוהר

דרג:
לביבות תרד, פטה וצנוברים עם מטבל צזיקי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: כ-25 לביבות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • רכיבים ללביבות:
  • 400 גרם (אחרי בישול) תרד, חלוט ומסונן היטב מנוזלים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 50 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס", מפוררת
  • 2 כפות צנוברים קלויים (לטגן על מחבת ללא שמן עד שיקבלו צבע ענברי)
  • 1/2 כפית מלח
  • רכיבים לצזיקי:
  • 1 גביע קרם פרש "השף הלבן"
  • 6 כפות חלב
  • 1 מלפפון בינוני
  • 1 כף לימון
  • גרידה מחצי לימון
  • 1 כפית נענע מיובשת
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

להכנת הלביבות:
1.    קוצצים את התרד בעזרת סכין.
2.    מערבבים את כל הרכיבים עד איחוד.
3.    מניחים את התערובת למנוחה של 10 דקות
4.    יוצרים לביבות שטוחות וומטגנים בשמן חם.
5.    מוציאים מהשמן ומניחים לספיגה בנייר סופג.
6.    מעבירים לצלחת הגשה.
להכנת הצזיקי:
1.    מגררים את המלפפון בעזרת פומפייה גסה.
2.    מניחים על מסננת לשעה. סוחטים את הנוזלים היטב.
3.    מעבירים את המלפפון לקערה ומוסיפים את כל רכיבי המנה.
4.    מערבבים את כל רכיבי הצזיקי.
5.   מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים מעל שמן זית ומגישים קר.

דרג: