לביבות תרד וגבינות

לביבות אחרות לחנוכה או אפילו מתכון לשבועות. קבלו לביבות חלביות נהדרות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות תרד וגבינות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית עלי תרד מוקפאים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 150 גרם גבינת מוצרלה קשה, מגוררת
  • 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה, מפוררת גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 1 גביע שמנת חמוצה

אופן הכנה:

1. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית - גבוהה, מוסיפים שמן, תרד ובצל ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד הזהבת הבצל, מעבירים לקערה ומצננים.
2. מוסיפים ביצים, פירורי לחם, גבינות, מלח ופלפל ומערבבים.
3. מחממים מחבת על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ. יוצרים לביבות פחוסות, מטגנים משני הצדדים עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.
4. מגישים חם עם שמנת חמוצה.
דרג: