לביבות תפוחי-אדמה

לביבות תפוחי אדמה מוינות לחנוכה ולכל השנה כולה

מאת: ליהי קרויץ

דרג:
לביבות תפוחי-אדמה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 תפוחי-אדמה בינוניים. מקולפים ומגורדים גס בפומפיה.
  • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
  • 1 כוס פטרוזליה קצוצה דק.
  • 3 ביצים.
  • 3/4 כוס קמח מצה או פירורי לחם. (אם יש צורך מוסיפים עוד).
  • כפית שטוחה מלח. (או לפי הטעם).
  • פלפל לפי הטעם.

אופן הכנה:

1.שמים בקערה את תפוחי האדמה המגורדים, ביצים, מלח, פלפל, פטרוזליה, מערבבים קצת בכף עץ, ולבסוף מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.
2. העיסה צריכה להיות יציבה ולא מתפרקת. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת קמח-מצה.
3. מחממים שמן במחבת בגובה ס"מ. מניחים כף גדושה מהעיסה. ומשטחים אותה קצת בעזרת הכף. מטגנים כ-3 דקות מכל צד על אש בינונית.
4. כאשר העיסה בקערה בין טיגון אחד לשני העיסה מפרישה נוזלים. אז לפני כל סיבוב של טיגון לערבב קצת את העיסה בקערה.

 
דרג: