לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

לביבות תפוחי אדמה לחנוכה ולא רק

מאת: תמר געש

דרג:
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
  • בצל אחד מגורר
  • גזר אחד מגורר (לא חובה)
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
  • שתי ביצים
  • חצי כוס קמח
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

1. סוחטים בידיים להוצאת נוזלים את תפוחי האדמה המגוררים ואת הבצל המגורר ושמים בקערה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
3. מחממים שמן במחבת עמוקה ושטוחה
4. יוצרים קציצות מהעיסה (עם ידיים רטובות, הכי קל) ופוחסים אותן לצורת לביבה.
5. מטגנים כ-4 דקות מכל צד.
6. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה עם נייר סופג.
דרג: