לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

לביבות קלאסיות

מאת: תמר געש

דרג:
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
  • בצל אחד מגורר
  • גזר אחד מגורר
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • שתי ביצים
  • חצי כוס קמח
  • מעט מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בפומפייה מגרדים את תפוח האדמה, בצל וגזר.
2. סוחטים בידיים להוצאת נוזלים את הירקות המגוררים ושמים בקערה.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
4. מחממים שמן במחבת עמוקה ושטוחה.
5. יוצרים קציצות מהעיסה עם ידיים רטובות, ופוחסים אותן לצורת לביבה.
6. מטגנים כ4 דקות מכל צד עד שהן זהובות/שחומות.
7. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה עם נייר סופג  
דרג: