לביבות תפוחי אדמה עם בטטה וגבינות ברוטב יוגורט (מנסולי )

מתכון לביבות מצוינות של תפוחי אדמה עם בטטה וגבינות ברוטב יוגורט מבית סבתא

מאת: גפנה פינטו

דרג:
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 24 לביבות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ללביבות:
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 בטטה בינונית קלופה
  • 100 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 150 גרם גבינת פיראוס פטה מגוררת
  • 50 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות קמח
  • 6 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לטיגון
  • לרוטב :
  • 2 גביעים יוגורט תנובה
  • 1 גביע שמנת אורגינל 15%
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית סוכר
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מגררים את תפוחי האדמה והבטטה על מגררת דקה, סוחטים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
2. מחממים שמן זית, יוצקים מעט מהבלילה לשמן החם, צרים לביבה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. באותו אופן מכינים את שאר הלביבות. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן, מגישים עם רוטב יוגורט ליד.
3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומשפרים תיבול. מקררים עד להגשה.

 
דרג: