לביבות תפוחי אדמה מלוחות

לביבות לחנוכה או כתוספת לאורך כל השנה

מאת: מיטרה אריאלי

דרג:
לביבות תפוחי אדמה מלוחות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים עד גדולים
  • 3 ביצים גדולות
  • בצל אחד גדול
  • מלח
  • פלפל
  • רבע כפית כורכום
  • שום כתוש לפי הטעם

אופן הכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם כרבע שעה- בישול חצי נא. מחכים מעט שיתקררו ומקלפים את הקליפה. מגררים את התפוחים בפומפיה גסה.
2.קולפים את הבצל ומגרדים אותו בפומפיה גסה.
3. סוחטים את מיצי הבצל העודפים ושופכים לכיור.
4. בקערה גדולה שמים 3 ביצים יחד עם המלח, פלפל שחור וכורכום. ומערבבים עם מזלג, ניתן להוסיף גם שום כתוש. מוסיפים את הבצל המגורר ומערבבים לעיסה אחידה. מוספים את תפוחי האדמה ושוב מערבבים אם העיסה נוזלית מדי יש להוסיף 2-3 כפות קמח רגיל.
5. מחממים שמן במחבת גדולה בגובה של 1-2 ס"מ , כאשר השמן חם ימכניסים כף של העיסה למחבת. לא להעמיס את המחבת, מספיק לטגן כל פעם 5-6 לביבות. חשוב להפוך כאשר הצבע זהוב-חום. יש להספיג השמן בנייר סופג. מומלץ להחליף לנייר חדש כל "סשן" של טיגון.
דרג: