לביבות תפוחי אדמה וגבינה צהובה אפויות

גרסה משודרגת וללא טיגון של לביבות תפוחי האדמה המסורתיות לחנוכה, להגיש לצד גבינת שמנת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
לביבות תפוחי אדמה וגבינה צהובה אפויות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 30 לביבות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי גבינת עמק מסדרת השף הלבן
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • אגוז מוסקט

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל- 250 מעלות.
2. מכינים שתי תבניות אפיה ובהן נייר אפיה מרוח במעט שמן .
3. מגררים את תפוחי האדמה, סוחטים מהנוזלים ושמים בקערת ערבוב.
4. מוסיפים לקערה ביצים, גבינה וקמח. מתבלים ומערבבים .
5. מניחים בתבניות כפות גדושות מהתערובת, בעזרת כף יוצרים צורה עגולה של לביבות .
6. אופים בתנור כ-15 עד 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב .
7. מגישים עם גבינת שמנת בטעם טבעי מקושטת בעירית .
 
דרג: