לביבות תפוחי אדמה ובטטה עם גבינות ברוטב יוגורט

לביבות טעימות לחג החנוכה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
לביבות תפוחי אדמה ובטטה עם גבינות ברוטב יוגורט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 24 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 בטטה בינונית קלופה
  • 100 גרם קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 150 גרם פיראוס פטה מגוררת
  • 50 גרם פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות קמח
  • 6 ביצים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לטיגון
  • לרוטב:
  • 2 גביעים יוגורט תנובה
  • 1 גביע שמנת אורגינל 15%
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית סוכר
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

הכנה
1. מגררים את תפוחי האדמה והבטטה על מיגררת דקה, סוחטים היטב ומעבירים לקערה מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
2. מחממים שמן זית, יוצקים מעט מהבלילה לשמן החם, צרים לביבה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. באותו אופן מכינים את שאר הלביבות. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן, מגישים עם רוטב יוגורט ליד.
3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומשפרים תיבול. מקררים עד להגשה.
דרג: