לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ושום

מנת חג קלאסית משודרגת לצד רוטב עשיר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ושום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 25 לביבות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים בינוניות
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בצל בינוני
  • 100 גרם פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • לרוטב:
  • ½ גביע יוגורט מסדרת שלי
  • 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • 2 כפות בצל עירית קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מגרדים במגרדת את תפוחי האדמה ומניחים בקערה. מגרדים את הבצל, סוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לתפו"א. מתבלים, מוסיפים את הביצים, פתיתי הפרמז’ן והקמח ומערבבים היטב.
2. מחממים מעט שמן במחבת טפלון. בעזרת 2 כפות יוצרים מעין קציצות שטוחות ומטגנים מ – 2 הצדדים בשמן עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים על נייר סופג. (ניתן לטגן מעט את הלביבות ולסיים את ההזהבה שלהם באמצעות אפייה בתנור).
3. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד. מניחים את הרוטב בקערית במרכז צלחת הגשה גדולה ומסדרים מסביב את הלביבות.

דרג: