לביבות פרסה

הגולשת טל יצחקי משתפת אותנו בלביבות לחנוכה ולכל ימות השנה, במיוחד לילדים

מאת: טל יצחקי \

מקור מתכון: אישי

דרג:
לביבות פרסה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8-10 לביבות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 כרישות
  • 1 תפוח אדמה מבושל בקליפתו
  • 1 בצל גדול חתוך גס
  • 1 ביצה
  • מלח, פלפל שחור
  • פירורי לחם או קמח מצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה :

1. חותכים את הכרישה לחתיכות גסות כולל החלק הירוק ומבשלים עד לריכוך כ-20 דק'.
2. מצננים , מסננים וסוחטים היטב מנוזלים.
3. טוחנים במעבד מזון את הבצל וסוחטים מנוזלים.
4. טוחנים במעבד מזון את הכרישה בפולסים למרקם לא אחיד.
5. מועכים את תפוח האדמה ומוסיפים אותו ואת הבצל לתערובת הכרישה .
6. מוסיפים ביצה ותבלינים.
7. יוצרים קציצות וטובלים בפירורי לחם או קצח מצה.

הערות :
1. הכי חשוב לסחוט היטב מנוזלים.
2. ניתן להוסיף עוד ביצה ועוד תפוח אדמה, תלוי בכמות הכרישה שנשארת לאחר הסחיטה.
3. הכרישה חייבת להיות דומיננטית .
4. התערובת צריכה להיות רכה אבל נוחה לעיצוב קציצות לפני הטבילה בקמח המצה.
5. מטגנים עד הזהבה ומגישים עם פלחי לימון.


דרג: