לביבות פרמז'ן ועשבי תיבול

לביבות גבינה מלוחות, מנה נהדרת לארוחת חג שבועות או לאירוח במהלך החג

מאת: ליאת עזרן

דרג:
לביבות פרמז'ן ועשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 לביבות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 ביצים
  • כוס שמן לטיגון עמוק
  • 3/4 כוס מים
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 3/4 כוס קמח
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן-גבע 23% מגוררת (או גבינת קשקבל-גלעד 28%) מגוררת
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • להגשה:
  • גבינת פרמז'ן-גבע מגוררת דק

אופן הכנה:

הכנה:
1. שמים בסיר בינוני את המים והחמאה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהחמאה נמסה.
2. מוסיפים בבת אחת את הקמח והגבינה המגוררת ומבשלים תוך כדי בחישה עד שנוצר כדור בצק, הנפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש.
3. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את עשבי התיבול ובוחשים.
4. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. בוחשים היטב, עד שהביצה נבלעת בבצק, ורק אחר כך מוסיפים ביצה נוספת.
5. מצננים את התערובת במקרר למשך שעה. מוציאים מהמקרר רבע שעה לפני הטיגון.
6. מחממים שמן לטיגון עמוק. בכפית רטובה לוקחים מעט מהתערובת,ומחליקים לשמן בעזרת כפית שנייה.
7. מטגנים משני הצדדים, עד שהלביבות מזהיבות. מסדרים על צלחת הגשה נאה, בוזקים מעל כמות נוספת של גבינת פרמז'ן מגוררת ומגישים חם
דרג: