לביבות "פפנש" מקמח כוסמין ללא סוכר

חביבה טל משדרגת מתכון של אמא, מנה ראשונה מוצלחת וטעימה במיוחד.

מאת: חביבה טל \

מקור מתכון: מבית אמא עם שינויים קטנים שלי

דרג:
לביבות "פפנש" מקמח כוסמין ללא סוכר
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: כ-15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • החומרים הדרושים:
  • 500 גרם גבינה כחושה "טוב טעם" או מקבילה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס כמוסוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • קליפה מגוררת של לימון
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • 1 כף שמרים טריים (שמרית)
  • 2 ביצים
  • שמן קנולה לציפוי העיסה ולטיגון
  • לקישוט: כמוסוכר

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחידה. מצפים בכ-2 כפות שמן ומעבירים לקערה. משהים במקרר כשעה-שעתיים.
2. מוציאים ויוצרים לביבות עגולות בידיים משומנות. מטגנים בשמן חם משני הצדדים ומניחים על מגש מרופד במגבות נייר. לאחר הצינון זורים כמוסוכר לקישוט.
טיפים מיוחדים:
נהוג להגיש עם כף שמנת או קצפת או כפית ריבה על הלביבה. אבל בהחלט טעים גם ללא התוספות.
 
דרג: