לביבות טונה ברוטב עגבניות קטיפתי

לביבות טונה מטוגנות שילדים אוהבים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורנה שרגא

דרג:
לביבות טונה ברוטב עגבניות קטיפתי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ללביבות:
  • 2 קופסאות של טונה משומרת (רצוי בשמן)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קוטג' תנובה אוו גבינה צהובה מגוררת
  • חצי כוס פירורי לחם
  • בערך חצי כוס פטרוזיליה קצוצה-רק אם אוהבים
  • כף אבקת מרק עוף
  • פלפל
  • מלח
  • כפית רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
  • לרוטב:
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 כפות קטשופ
  • 250 מ''ל (קרטון) שמנת לבישול ״השף הלבן״ (אפשר גם שמנת מתוקה רגילה)
  • כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הלביבות ויוצרים לביבות בגודל בינוני (קציצות קצת מעוכות, בצורת אליפסה) מהעיסה. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הלביבות עד שהן שחומות משני צידיהן. מניחים על נייר סופג.
2. בסיר קטן מחממים את השמנת עד שהיא חמה אבל לא רותחת (בודקים בעזרת אצבע נקיה). מוסיפים את רסק העגבניות, הקטשופ והתבלינים. מבשלים מספר דקות על אש נמוכה ומסירים מהאש.
3. יוצקים על הלביבות המוכנות ומגישים.

 

דרג: