לביבות חצילים ופטריות

לביבות פריכות מחצילים קלויים עם תוספת פטריות, גבינה ועשבי תיבול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות חצילים ופטריות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חצילים בינוניים (קילו)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 250 גרם פטריות שמפניון קצוצות דק
  • 2תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם מגוררים במגרדת דקה.
  • 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת או 200 גרם גבינת עזים קשה מגוררת דק.
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 4 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

1. קולים את החצילים בשלמותם, מצננים ולאחר מכן קולפים ומרסקים למחית גסה. מניחים במסננת למשך שעתיים סוחטים ומנחים בקערה.
2. מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. לאחר מכן מעבירים לקערת החצילים.
3. מוסיפים את שאר החומרים עד שנוצרת עיסה אחידה.
4. מחממים שמן במחבת, צרים מהעיסה לביבות ומטגנים עד להזהבה.
 
דרג: