לביבות גבינה עם רוטב יין קונקורד

לביבות גבינה עם רוטב יין ארומטי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות גבינה עם רוטב יין קונקורד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 24 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ללביבות:
  • 1 כוס גבינת כנען
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס קמח לבן
  • 3 כפות סוכר
  • 0.75 כוס חלב
  • חצי כפית מלח
  • 0.75 כוס צימוקים בהירים
  • 3 כפות מיץ תפוחים
  • לרוטב יין קונקורד:
  • 2 כוס יין קונקורד
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית גרידת תפוז

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה של המיקסר טורפים את הגבינה עד שנהיית רכה ומוסיפים את הביצים, קמח, סוכר, חלב ומלח עד שכל החומרים מתאחדים. לאחר מכן מקפלים פנימה את הצימוקים.
2. במחבת כבדה יש לחמם את השמן על אש בינונית. בעזרת כף לוקחים מתערובת הגבינה ומכניסים לשמן החם, משטיחים מעט בעזרת גב הכף ומטגנים כשתי דקות עד שמזהיב והופכים. מטגנים עוד כדקה וחצי ומוציאים. מספיגים את השמן העודף בנייר סופג ולהגיש חם עם רוטב יין קונקורד.
3. להכנת הרוטב: במחבת כבד מביאים את היין והסוכר לרתיחה תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את גרידת התפוז ומצמצים את הרוטב בשליש. להגיש עם הלטקס חם או קר.
 

דרג: