לביבות גבינה מלוחות

לביבות גבינת כנען מלוחות ומטוגנות, מנה טעימה וחביבה על ילדים ומבוגרים כאחד, להגשה בחג שבועות ובכל עת

מאת: נילי רזיאל

דרג:
לביבות גבינה מלוחות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חב' גבינת כנען או גבינה דומה
  • 2-3 ביצים (אם הן גדולות מאוד-2)
  • 4 כפות שמיר טרי קצוץ (אפשר גם יבש)
  • 3/4 כוס קמח לבן/ מלא תופח(אפשר קמח רגיל+אבקת אפיה(1/2 כפית)
  • מלח
  • פלפל לפי טעם
  • כפית שמן זית לטיגון

אופן הכנה:

הכנה:
1. לערבב את כל המצרכים לתערובת רכה ולא דביקה (להוסיף מעט קמח אם נדבק לידים)
2. ליצור בידיים מקומחות, קציצות בקוטר 6 ס"מ בערך ולשטח- להניח על מגש מקומח.
3. לטגן לאט לאט במחבת טפלון עם מעט שמן זית.
4. להפוך לצד שני ולטגן לאט-הקציצות תופחות בטיגון איטי.
5. לשים על נייר סופג לספיגת יתרת השומנים.
6. מגישים חם/פושר-לחמם בטוסטר אובן ולא במיקרוגל.
7. להגיש עם יוגורט מתובל במלח פלפל וחרדל.


מתכוני שבועות נוספים ניתן למצוא בקטגוריית מתכונים לשבועות

דרג: