לביבות גבינה ותפוחי עץ בחמאה

לביבות מגבינת כנען, בעלות מתיקות קלה בליווי תפוחים מוקפצים בחמאה, קינמון וחמוציות, מתכון טעים ומהיר הכנה, לכל המשפחה

מאת: תותי בן איתי

דרג:
לביבות גבינה ותפוחי עץ בחמאה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 לביבות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם גבינת כנען
  • ביצה
  • 3 כפות סוכר (או תחליף סוכר)
  • שליש כוס קמח (ניתן להשתמש בקמח כוסמין)
  • רבע כפית אבקת סודה לשתיה
  • רבע כפית מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 1 כף חמאה
  • מעט שמן לטיגון
  • לתפוחים:
  • 3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • חצי כוס חמוציות
  • 30 גרם חמאה
  • קינמון
  • מעט דבש

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות התפוחים והחמוציות ומקפיצים מספר פעמים עד לריכוך קל של התפוחים. מוסיפים את אבקת הקינמון ואת הדבש וממשיכים להקפיץ לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
2. מפוררים בידיים את הגבינה לקערה, ניתן להיעזר במזלג על מנת שהפירורים יתקבלו קטנים ואחידים.
3. מוסיפים את הביצה, הסוכר, הקמח, אבקת הסודה לשתיה, המלח ותמצית הוניל, ונערבב היטב.
4. בידיים מקומחות מעט מעצבים מהתערובת צורת גליל/מקל. אפשר לקמח מעט את משטח העבודה ולגלגל את תערובת הגבינה עליו.
5. מחממים במחבת חמאה עם מעט שמן ומניחים בעדינות את הגלילים, הגלילים מעט משתטחים במחבת. לאחר כמה דקות הופכים אותם לקבלת גוון זהוב.
6. מגישים לצד התפוחים המוקפצים.
דרג: