לביבות גבינה ותאנים מיובשות

לביבות חנוכה מתקתקות עם פירות יבשים, גם טעים וגם בריא

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לביבות גבינה ותאנים מיובשות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1/3כוס סוכר חום
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 תאנים מיובשות קצוצות ללא הגבעול
  • 2 ביצים טרופות
  • כף וחצי קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • חצי כוס שמן קנולה

אופן הכנה:

1. בקערה מערבבים את הגבינה, הסוכר, תמצית הוניל, תאנים, ביצים ,קמח ומערבבים היטב לעיסה אחידה וחלקה.
2. אם העיסה לחה ונוזלית מידי ניתן להוסיף מעט מאוד קמח.
3. מחממים במחבת את החמאה והשמן לחום בינוני.
4. בעזרת כף יוצקים מעיסת הגבינה (ניתן להסיר עם כף נוספת) לתוך השמן כדורים ופוחסים מעט.
5. מטגנים 3 דקות מכל צד לצבע זהוב.
6. מוציאים לנייר סופג, מצננים מעט, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים בליווי שמנת חמוצה ותותים טריים.
 
דרג: