לביבות גבינה ובצל ירוק

מאכלים לשבועות, עוגות גבינה, פשטידות גבינה ועוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ברכה פיש

דרג:
לביבות גבינה ובצל ירוק
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
  • 100 גרם גבינת קולאז קצ'קבל מגוררת
  • 2-3 ביצים טרופות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 חב' בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 כוס קמח
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרפדים מסננת בבד כותנה, שמים במסננת את גבינת תנובה, מציבים את המסננת בקערה ומעבירים למקרר למשך 4 שעות או למשך לילה.
2. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מחממים במחבת שמן, יוצקים בעזרת כף גדולה מהתערובת לשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן. באותו אופן מכינים את שאר הלביבות.
3. מגישים חם עם סלט ירוק ולחם טרי.

דרג: